• Home
 • Τα Νέα μας

Δευτέρα 19/06/2023

Συνέντευξη τύπου “Άρης Τεμεκενίδης": 12 προτεραιότητες στους 12 πρώτους μήνες Διοίκησης"

Στις προτεραιότητες της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Άρης Τεμεκενίδης σε συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα των 12 αξόνων προτεραιοτήτων και παρεμβάσεων για τους 12 πρώτους μήνες με τίτλο “Καλαμαριά x 12” περιλαμβάνει:

 1. Εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους βασικούς άξονες, όπως Πόντου – Αιγαίου – Πασαλίδη – Μαρμαρά/Κοραή – Σμύρνης – Καυκάσου – Κουντουριώτου κ.α.
 2. Πεζοδρόμια: άμεσες παρεμβάσεις και επισκευές σε όλους τους βασικούς άξονες και εκπόνηση προγράμματος επισκευών και συντηρήσεων σε ετήσια βάση
 3. Υποδομές πρόσβασης για ΑμεΑ και γονείς με καρότσια σε δρόμους (ράμπες), πλήρης πρόσβαση για ΑμεΑ σε δημοτικά κτίρια και σχολεία.
 4. Επανασύσταση, επαρκής στελέχωση και λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας.
 5. Επαναλειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας με αξιοποίηση οχημάτων του Δήμου, σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου και ειδικών σημείων που δεν εξυπηρετούνται από τον ΟΑΣΘ.
 6. Παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής: πλήρης κάλυψη αναγκών βρεφονηπιακών σταθμών, αναβάθμιση ΚΔΑΠ-ΜεΑ, Δομές Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και Κέντρο Διημέρευσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ, ενίσχυση συσσιτίου και αριθμού επιδομάτων ένδειας.
 7. Καθαριότητα – Πράσινο: προμήθεια εξοπλισμού καθαριότητας και αναδιοργάνωση υπηρεσίας καθαριότητας, καθαρισμός παραλιακής ζώνης μηνιαία, πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων και έγκαιρης αντικατάστασης άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων.
 8. Παρεμβάσεις στις γειτονιές: Φοίνικας (κοινωνικό οδοντιατρείο – κοινωνικό παντοπωλείο, μελέτη για την ανάπλαση της Κεντρικής Δημοτικής Αγοράς, αναβάθμιση δημοτικού γηπέδου), Βότση – Κηφισιά (εγκατάσταση ΚΕΠ, επιτάχυνση έργου ανάπλασης, μελέτη για το πρόβλημα στάθμευσης), Νέα Κρήνη – Επέκταση (Μελέτες για την διεκδίκηση της έκτασης των πρώην Καπναποθηκών, αναβάθμιση τοπικών αθλητικών εγκαταστάσεων, έναρξη κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου, μελέτη για την κατασκευή του 8ου Λυκείου), Καραμπουρνάκι (μελέτη για την ανάπλαση της οδού Σοφούλη).
 9. Κυβερνείο – Κόδρα – Πλαζ/Μαρίνα Αρετσούς: Κυβερνείο (διεκδίκηση απόδοσης στο Δήμο μέσω εκπόνησης σχεδίου αξιοποίησης ως δημόσιου χώρου πολιτισμού/ιστορικής μνήμης), Κόδρα (Μελέτη λειτουργίας ως υπερτοπικού πάρκου και χώρου πολιτισμού με αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων), Πλαζ Αρετσούς (διεκδίκηση δωρεάν παραχώρησης στο Δήμο από την ΕΤΑΔ για κοινωφελή χρήση), Μαρίνα Αρετσούς (προώθηση αξιοποίησης με βάση την πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου).
 10. Αδέσποτα: Ταϊστρες και ποτίστρες σε επιλεγμένα σημεία, επιτάχυνση δημιουργίας και λειτουργίας Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, Δημοτικό Κτηνιατρείο, Πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού, εξέτασης και ηλεκτρονικής σήμανσης αδέσποτων.
 11. Πολιτισμός – Τουρισμός: Κέντρο νεότητας και πολιτισμού στο Remezzo, Μελέτη για την κατασκευή σύγχρονης Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αξιοποίηση δημοτικών θεάτρων όλο το χρόνο, Αναγέννηση «Παρά Θίν’ Αλός» με επιστροφή στο Κόδρα, Σχέδιο ανάπτυξης Τουριστικού Προϊόντος της Καλαμαριάς.
 12. Στρατόπεδο Νταλίπη: Φάκελος διεκδίκησης για την απόδοσή του στο Δήμο Καλαμαριάς, Προγραμματική συμφωνία με τα Πανεπιστήμια της πόλης για την μετεγκατάσταση και λειτουργία Πανεπιστημιακών τμημάτων.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις των παριστάμενων δημοσιογράφων, ο κ. Τεμεκενίδης ξεκαθάρισε ότι δεν επιζητά κομματικά χρίσματα και απευθύνεται σε όλους τους δημότες της Καλαμαριάς με βάση τις αρχές, το πρόγραμμα και τα πρόσωπα που προτείνει για την επόμενη Διοίκηση. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι πολλές υποψηφιότητες είναι θετικές για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και είναι μια ευκαιρία να ενημερωθούν ακόμα πιο αναλυτικά οι δημότες για τα θέματα της πόλης, να συγκρίνουν τις εναλλακτικές προτάσεις και να επιλέξουν την καλύτερη. Τέλος, χαρακτήρισε «χαμένα χρόνια για την Καλαμαριά» την θητεία του Δημάρχου Γ. Δαρδαμανέλη, αναφέροντας ότι διέψευσε τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά την εκλογή του και την ήττα στις εκλογές του 2019 της προηγούμενης, αποτυχημένης Διοίκησης.

Την συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο κ. Αλέξανδρος Γκαντώνας, υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά».

Κυριακή 18/06/2023

Άρης Τεμεκενίδης: “Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των παιδιών με αναπηρίες από το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου μας”

Στον Καιάδα τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους;

Μνημείο αδιαφορίας και αναλγησίας του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς απέναντι στα παιδιά με αναπηρίες, στους γονείς και στις οικογένειές τους, αποτελεί ο Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, «παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις και γενικότερα αναπηρίες, εγγράφονται στο Πρόγραμμα μόνο εάν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και συνοδεύονται από εξειδικευμένο προσωπικό»!!!

Με λίγα λόγια, ο ίδιος ο Δήμος, που έχει την ευθύνη για τις σχολικές υποδομές και έχει αφήσει την πλειοψηφία τους χωρίς υποδομές πρόσβασης και εξυπηρέτησης για παιδιά με αναπηρίες, λέει στους γονείς ότι τα παιδιά τους εξαιρούνται της δυνατότητας να συμμετέχουν αφού δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές!

Και επιπλέον, επιβάλει στους γονείς των παιδιών με αναπηρίες να πληρώσουν από την τσέπη τους την αναγκαία παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού ειδικής αγωγής, για να συμμετέχουν τα παιδιά τους! Την ίδια στιγμή που το πρόγραμμα έχει στελεχωθεί με «νηπιαγωγούς, δασκάλους, γυμναστές, εικαστικούς, θεατρολόγους κλπ», όπως αναφέρεται στον Κανονισμό, ο Δήμος μας δεν μπορεί να καλύψει την αμοιβή λίγων επιπλέον εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής για ένα μόλις δίμηνο, για να καλύψει και τα παιδιά με αναπηρία;

Καλούμε τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση να μεριμνήσουν άμεσα, ώστε τα σχολεία που υλοποιούν το πρόγραμμα να διαθέτουν τις ελάχιστες απαιτούμενες υποδομές πρόσβασης και εξυπηρέτησης, καθώς και να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για τους δύο μήνες του προγράμματος, ώστε τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους να μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν όλα τα άλλα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας Δήμαρχε. Δείξτε, επιτέλους, τον ελάχιστο σεβασμό και την προσοχή που τους αξίζει.

Παρασκευή 19/05/2023

Ημέρα Μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Ημέρα βαριάς μνήμης η σημερινή για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα και οι ξεριζωμένοι Πόντιοι από την θηριωδία της γενοκτονίας.

Η Καλαμαριά έγινε το νέο σπίτι για χιλιάδες Ποντίους, παππούδες και γιαγιάδες μας, που έστησαν εδώ ξανά τη ζωή τους και δημιούργησαν την όμορφη πόλη μας.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Υποσχόμαστε στους προγόνους μας να αγωνιστούμε για την πλήρη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Όπως θα αγωνιστούμε για να κάνουμε ξανά την Καλαμαριά που μας κληρονόμησαν, την πόλη πρότυπο που ονειρευτήκαν!

Αντιπροσωπεία της παράταξής μας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμαριάς Άρη Τεμεκενίδη τίμησε σήμερα την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού με συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία και με κατάθεση στεφάνου.

Τετάρτη 14/12/2023

Ο Άρης Τεμεκενίδης υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς στις εκλογές του 2023

Την υποψηφιότητά του για τον Δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς ανακοίνωσε ο Άρης Τεμεκενίδης, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του 2023. Απευθυνόμενος σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στο Δημοτικό Θεατράκι στην Χηλής, παρουσίασε 44 ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, δηλαδή το 50% του ψηφοδελτίου του, που είναι ήδη έτοιμο και ανακοινώσιμο.

Ο Άρης Τεμεκενίδης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την ισχυρή παρουσία τους και με βασικό σύνθημα «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ!», προχώρησε αρχικά σε μια αναδρομή στην παρουσία της ανεξάρτητης παράταξής του από το 2018, οπότε και δημιουργήθηκε, μέχρι και σήμερα. Τόνισε την συνέπεια, την μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητα της αραγούς Δημοτικής Ομάδας στην ανάδειξη των προβλημάτων όλης της Καλαμαριάς και στην κατάθεση τεκμηριωμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων για κάθε ζήτημα που απασχολεί το Δήμο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες, των προηγούμενων Διοικήσεων δηλώνοντας ότι «η επιστροφή στο παρελθόν είναι μια επιλογή που οι δημότες απέρριψαν το 2019 και θα την απορρίψουν και τώρα, με όποιο πρόσωπο και αν εμφανιστεί». Αναφερόμενος, στον σημερινό Δήμαρχο και την Διοίκησή του, είπε ότι δυστυχώς διαψεύστηκαν παταγωδώς οι ελπίδες που επένδυσαν πάνω τους οι δημότες το 2019, καθώς, όπως είπε, «αποδείχθηκαν άλλη μια έκδοση παλαιοκομματικού τύπου. Δυστυχώς, άνθρακες ο θησαυρός!». Κατηγόρησε τον Δήμαρχο για πελατειακή νοοτροπία και μπαράζ βολέματος ημετέρων (κομματικών και οικογενειακών), μεταγραφές Δημοτικών Συμβούλων άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης με δέλεαρ έμμισθες θέσεις στη Διοίκηση του Δήμου και τα νομικά του πρόσωπα, ανούσια επικοινωνιακή στρατηγική με στόχο τη δημιουργία ενός success story που δεν αντιστοιχεί στην δυσμενή πραγματικότητα, καθώς και παντελή έλλειψη διεκδικήσεων από την Κυβέρνηση για την Καλαμαριά στο βωμό της υπηρέτησης των κομματικών του δεσμεύσεων.

Στη συνέχεια ο Άρης Τεμεκενίδης, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός του, πάνω σε 8 άξονες:

 • το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης για όλους,
 • την προστασία από την τσιμεντοποίηση των – λιγοστών πλέον – ελεύθερων χώρων και των στρατοπέδων στην περιοχή,
 • την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου,
 • την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με έμφαση στα ΑμεΑ,
 • τις αναγκαίες αναπλάσεις δρόμων και πεζοδρομίων με έμφαση στις εγκαταλελειμμένες – όπως τις χαρακτήρισε – γειτονιές της Καλαμαριάς (όπως ο Φοίνικας, η Νέα Κρήνη, η Αρετσού, το Βότση, η Κηφισιά, το Βυζάντιο, ο Άγιος Παντελεήμονας, το Καραμπουρνάκι),
 • την ενίσχυση της σχολικής στέγης με την κατασκευή των αναγκαίων καινούργιων νηπιαγωγείων, ειδικού δημοτικού σχολείου και λυκείου στην περιοχή Αι Γιάννη και επέκτασης,
 • την αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού και αθλητικού αποθέματος της Καλαμαριάς σε συνεργασία με τους πολυάριθμους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης,
 • την ανάδειξη της Καλαμαριάς ως τουριστική διαδρομή ενταγμένη στο ευρύτερο τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας τα τοπόσημα και την εξαιρετική γαστρονομία της περιοχής.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Άρης Τεμεκενίδης παρουσίασε τα πρώτα 44 ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της ανεξάρτητης παράταξής του, ήτοι το 50% του ψηφοδελτίου που θα δώσει την μάχη των εκλογών τον Οκτώβριο του 2023, το οποίο είναι έτοιμο και ανακοινώσιμο ήδη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους να πλαισιώνουν τον Άρη Τεμεκενίδη και τον ίδιο να ευχαριστεί τους παριστάμενους και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.